måndag 4 mars 2013

Köttpaj på Island saknade kött

Under den senaste tiden har det varit mycket prat om hästkött som sålts som nötkött och detta har fått många länder att ta tester på sina matvaror. En isländsk myndighet livsmedelssäkerhet fick ett överraskande resultat på ett test av en köttpaj för några dagar sen. köttpajen var tillverkad av företaget Gæðakokkar och dem blev också överraskade av resultatet för dem sa att den skulle innehålla minst 30% nötkött. Det fanns inte något hästkötti pajen, men det fanns inte något kött överhuvudtaget i den. Den var helt vegetarisk.
Magnús Níelsson, ägare till Gæðakokkar, säger till isländska tidningen The Reykjavik Grapevine att han är chockerad och att han inte kan förklara varför pajen var helt fri från kött. En möjlighet enligt honom är att man har blivit lurad av en leverantör

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/561327_371911466178179_1950962291_n.jpg


Egna tankar:
Jag fattar inte hur ett företag som säljer mat till så många människor inte kan ha koll på vad sina produkter innehåller. Visst det kan bli mycket att göra men det är ditt företag, och ditt jobb att se till så att det du säger om din produkt är sant. För att undervika det skulle dem kanske kunnat ta slumpmässiga prover på pajerna för att se till så att degen är rätt blandat eller att köttet är som det ska. Jag hoppas att dem som har köpt pajerna kommer att få någon sorts ersättning.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar