fredag 13 september 2013

Ryska revolutionen

Under medeltiden och fram till Europa industrialiserades hette Feodalismen. Detta betydde att samhället var väldigt orättvist p.g.a att adeln, prästerna och kungen (överklassen) fick all makt (land) medans bönderna nästan svälte. När allting industrialiserades så ändrades det så att arbetsklassen var där nere för att bönderna lämnade jordbruket och sökte jobb någon annanstans. I Ryssland hände det 3 revolutioner och efter det infördes det kommunism. Det hände eftersom att samhället var Orättvist uppdelat med makten och de som kom på botten av maktstapeln svälte. En annan anledning var att Ryssland var i mycket krig och la mycket pengar på det och de förlorade väldigt många utav de krigen. Efter revolutionerna spreds idéerna om ett mer jämställt samhälle.


Egna tankar:
Jag tycker att det är väldigt bra att Rysslands underklass uttryckte sitt missnöje och slog tillbaka emot Tsaren som hade diktatur i landet och gjorde revolution för att försöka få demokrati och en rättvis Socialism till landet. Faktumet att kommunism och ideologi sedan spreds efter revolution är jätte bra eftersom det fick resten av världen att tänka efter och kräva bättre löner och ett mer industrialiserat samhälle. Mina tankar om den Ryska revolutionen är väldigt lika med den Franska revolutionen till exempel Att kung Ludvig och Marie-antoinette skulle tagit bättre hand om sitt land precis som att Tsaren och överklassen skulle tagit mycket bättre hand om sitt land. Om inte Ryska revolution skulle skett så skulle många många personer varit döda och Ryssland skulle varit ett fattigare land troligast.

4 kommentarer:

  1. Detta har du rätt i men om du menar att kommunisten är bra, de va så jag fattade de iallafall så håller jag nog inte med dig... För man vill tjäna SINA pengar på grund av sitt arbete "dom som har bättre arbete än dom andra ska tjäna mer de är ett faktum!"
    Bra Resonemang ändån! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sannt, jag fick det hela om kommunism om bakfoten, jag trodde det var samma sak som Demokrati fast ett gammalt ord för det. Blev lite stressad och missuppfattade det helt enkelt, nu är allt förstått ^^

      Radera
  2. jag tycker att det verkar lite konstigt att allting börjar under medeltiden men jag förstår sedan vad du menar med att bl.a prästerna och adeln är högre ställda och viktigare än bönderna, vad menar du med feodalismen? utveckla gärna vad du menar.

    Jag tycker att det är bra att du berättar vad folket tyckte och vad dem försökte göra. Kul att du tar upp saker från tidigare inlägg som du ser likheter mellan. Bra jobb Josefin

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera