torsdag 28 februari 2013

Arktis



1 Vad är typiskt för den polara klimatzonen?





Is, snö och väder under 0°C och på sommaren går det aldrig över 10°C.
 

2 Vilka länder ingår i Arktis?
Delar av Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island, Skandinavien (med Svalbard och Jan Mayen) och Norra ishavet.

3 Hur många människor befolkar Arktis? ...vilka folkgrupper?
Ungefär 4 miljoner invånare och större delen är urbefolkning. Olika grupper som: inuiter, eskimoer idianer och aleuter.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCZMNiyVRFt7I3wfhuS4ljaLu7Ih3o_pDCL_Ve9Iy0MqT-QXi8L3uhRtJIJ5yXQHQ_k2ttp8o7GxCqnFyD9wl6gdihSiE6srpS_hhvJXPBUIr-q610ZBZeoVk5NEifld2E94DCHNZoRjp9/s1600/IMG_3023.jpg

4 Vad är Arktiska rådet?
(Beskriv deras huvuduppgift och vilka länder som ingår)

Ett samarbete mellan regeringarna i de åtta arktiska länderna och sex organisationer för ursprungsfolk om Arktis miljö. Dem som är med i rådet är: Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Kanada, Ryssland och USA.
 

6 Vad anser du om artikeln...




Jag tycker helt ärligt att det vi gör just nu är dumt, helt otroligt dumt. Allt vi gör är att förstöra för oss själva, alla andra och framtiden. Jag förstår att folk vill ha pengar men om vi satsade på att hitta en miljövänlig bil istället för att gräva efter olja så kommer det att hjälpa oss jätte mycket. Om man skulle fortsätta som vi gör nu så kommer vattenytan höjas så mycket att det skulle bli 30 miljoner miljöflyktingar som tvingas leta efter ett nytt hem för deras gamla är under vatten.
Artikeln är nog aningen dramatiserad men det är nog bra för då kanske folk tänker-till aningen. Det som vi gör nu bara leder till mer problem för både miljön och oss. Men om vi faktiskt skulle försöka med att bli bättre och satsa på miljövänliga alternativ och utbildning så kommer det att i slutet leda till bättre ekonomi och det hjälper alla positivt. Jag hoppas att dem som leder världen just nu kommer att öppna sina ögon för detta problemet och sätta sina huvuden tillsammans för att hitta en lösning. Tänk om vi skulle samla ihop alla miljöforskare för bara några dagar tillsammans, de skulle säkert komma fram till någon lösning...... Eller inte alls, men vi borde väll prova i alla fall?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar