måndag 4 februari 2013

Vargjakt

Naturvårdsverket har bestämt att jägare ska få lov att skjuta ett antal vargar nu i i två vargrevir, Kloten och Hedbyn. Dem gör detta därför att det inte ska bli för många för då får dem inte nog med revir och dem kan svälta eller så kan flocken bli inavlad.
Det finns många personer som tycker olika om vargjakt, vissa vill att det ska bli mer jakt efter som dem tror att det kan bli en fara för folk och boskap medans andra vill inte att det ska vara någon jakt alls för att vargen är fridlyst och dem tycker att jagarna vill bara jaga för skojs skull. Dem som tar hand om jakten har satt upp reglerna att alla vargar som skjuts under jakten ska besiktas av personal från länsstyrelsen. Skytten får behålla skinnet, och den flådda kroppen skickas till SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt).






Källor: http://www.naturskyddsforeningen.se, Tv4.se (åsikter) och sva.se


Jag tycker att vargjakt är okej om det är för att hjälpa vargflocken att överleva eller få nog med revir men om det handlar om att jaga för skojs skull eller pälsen är det fel. Vargar är faktiskt fridlysta och jag tycker att dem är otroligt vackra så det känns hemskt och jag mår illa av att se kropparna eller skinnet av dem bara för att någon tycker att det är kul att jaga. Vargar kan vara en fara för människor och boskap men om man har stängsel runt boskapen så kan det bli lättare att undervika och när det gäller människor så brukar vargar oftast vara människoskygga så det är väldigt sällan vargar är en fara för oss. Vargar attackerar inte människor om dem inte visar stor rädsla eller ett hot emot dem, det är en överlevnads instinkt som dem har och kan inte göra någon emot den och vi borde inte straffa dem med döden bara för att dem vill överleva eller något dem inte kan göra någonting åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar